Conditii Retur Marfa

Erotica.ro spera ca iti plac produsele pe care le-ai cumparat online. Totusi, daca doresti sa le returnezi, unele produse pot fi returnate cu exceptia anumitor excluderi. Pierderea documentului de achizitie (bonul fiscal sau factura din colet) duce automat la pierderea garantiei produselor achizitionate. 

In cazul in care un produs achizitionat din magazinele Erotica sau de pe siteul www.erotica.ro s-a defectat in termenul de garantie mentionat pe ambalaj trebuie sa ne instiintati telefonic la numarul 0723.369.888 sau pe email office@erotica.ro . Acest produs va trebui trimis sau adus de catre dvs la sediul nostru situat in Bd.Corneliu Coposu 3, bloc 101, scara 2, etaj 1, ap.17, Bucuresti sau sa-l trimiteti prin Fan Courier (fara ramburs). Programul nostru este L-V orele: 10:30-19:30. De asemenea nu uitati sa aduceti cu dvs.documentul de achizitie in original. (Bon Fiscal sau Factura). Pierderea documentului de achizitie duce automat la pierderea garantiei produselor achizitionate. 

Dorinta noastra este ca produsele pe care vi le oferim sa fie in deplina concordanta cu nevoile dumneavoastra. In caz contrar, conform Ordonantei nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, produsele se pot returna in 14 zile calendaristice de la primirea coletului:  "Cu exceptia cazului în care profesionistul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele,consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 11. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile". Denuntarea unilatera a contractului in termenul de 14 zile se aplica doar persoanelor fizice, persoanele juridice neavand aceasta posibilitate.

Atentie legislatia comertului online este diferita de legislatia comertului prin magazine. Deci daca ati cumparat produsul dintr-unul din magazinele Erotica din Bucuresti prevederile Ordonantei nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta NU se aplica in acest caz. (produsele cumparate din magazine NU pot fi returnate decat defecte in garantie iar returul se va face doar pentru constatarea eventualelor defecte de functionare)

     Notificarea se va data, semna si trimite de catre dvs. prin e-mail la adresa: office@erotica.ro. In situatia mentionata mai sus, clientii nostri pot returna, in termenul prevazut mai sus, produsul cumparat, fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura. In cazul in care produsul are semne de folosire si uzura, conform Ordonantei 34/2014 poate fi exceptat de la retur. " Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor" , conform art 14 (3) din OUG 34/2014.

SC EXCLUSIVE PROMOTION S.R.L. se obliga sa restituie clientului sumele incasate pentru produsele returnate, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului returnat, pe baza formularului de retur sau a unei notificari trimise pe email la adresa mai sus mentionata, completate de catre client. In formularul de retur / notificarea scrisa se completeaza datele si contul bancar al titularului. Formularul de retur de pe site este doar un model. Cheltuielile de expeditie, in cazul returului, vor fi suportate conform Ordonantei 34/2014, de catre consumator: "Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor". Suma inapoiata clientului cuprinde toate sumele de bani primite de vanzator de la client pentru produsul respectiv, inclusiv costurile initiale de transport, daca este cazul. Toate produsele returnate pentru care se returneaza suma integrala inapoi trebuie să fie într-o stare perfecta, fără urme de utilizare vizibile si cu factura/certificatul de garantie in original. 

Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator. Iti recomandam pastrarea ambalajului original pentru protejarea integritatii produselor.

Inainte de a ne trimite Formularul de retur va rugam verificati daca achizitia dvs.este eligibila pentru a fi returnata conform prevererilor legale cititi mai jos

Termeni si conditii pentru returnarea produselor:

Conform Ordonantei nr. 34/2014, privind regimul juridic al contractelor la distanta, produsele se returneaza in termen de 14 zile calendaristice, de la primirea coletului, fara invocarea unui motiv. In situatia mentionata mai sus, clientii pot returna, in termenul prevazut mai sus, produsele cumparate:

Lenjerie si imbracaminte sexy:

  • cu eticheta originala;
  • cu toate accesoriile aferente;
  • fara urme de utilizare, fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura;
  • fara ambalaj deteriorat, zgarieturi
  • sa fie sigilate.
  • EXCLUDERI DE LA RETUR:
  • Papusi, gonflabile folosite (sau desfacute din ambalaj), vagine si masturbatoare folosite/desigilate, prezervative a caror cutie a fost desfacuta, inele de penis, mansoane penis si prelungitoare de penis folosite /desigilate, vibratoare/dildo folosite sau desigilate, bile vaginale/anale folosite sau desigilate, chiloti si ciorapi, orice fel de lenjerie intima la care a fost deschis ambalajul, articole de imbracaminte de latex, clesti/cleme/articole bondage folosite sau desigilate sau orice alt produs destinat prin natura si destinatia de fabricatie sa intre in contact cu partile intime ale corpului daca a fost folosit/desigilat din ambalajul original sunt exceptate de la retur, conform art 16 lit. “e” din OUG 34/2014
  • Produse de tip comanda speciala, indiferent de categorie aduse in stoc in urma unei comenzi ferme din partea ta sau a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate
  • Din motive de igiena NU SE ACCEPTA PENTRU RETURNARE chilotii, lenjeriile intime sau seturile care contin chiloti sau articole intime. Din motive de igiena nu se pot returna piesele de lenjerie intima (cum ar fi: chiloti, chiloti tanga, boxeri, slipi, sutiene, body-uri, maiouri, seturi care contin chiloti, dresuri, ciorapi, portjartiere, catsuit, bodystocking plasa, etc.)

             Pentru comenzile care contin produse trimise in mod gresit de SC EXCLUSIVE PROMOTION S.R.L, costurile de retur si reexpediere a produselor vor fi suportate in totalitate de SC EXCLUSIVE PROMOTION S.R.L. Produsele se vor returna la vanzator prin curier, fara ramburs, dupa o notificare telefonica sau pe email a vanzatorului, folosind datele de contact de pe site,  urmand ca vanzatorul sa foloseasca aceeasi metoda de reexpediere a produsului. Cumparatorul trebuie sa asigure o ambalare corespunzatoare a produsului returnat, pentru a nu suferi deteriorari in timpul transportului.      

Consumatorul are  dreptul de a anula comanda in maxim 7 zile. Totusi, in cazul in care coletul a fost expediat si nu a fost ridicat de la posta sau curier ti se vor imputa costurile de expediere (tur+retur), cheltuielile de ambalare si manipulare marfa, precum si comisioanele Mobilpay ocazionate tranzactiei in cauza iar restituirea banilor nu se va face pana cand coletul nu ajunge inapoi la noi. Te rugam sa tii cont ca incercam sa expediem comenzile in aceeasi zi (sau maxim 24 ore lucratoare), deci pentru a evita imputarea cheltuielilor si restituirea intarziata a banilor, informeaza-ne despre anularea comenzii in aceeasi zi in care ai facut-o. Termenul de restituire a banilor este de maxim 14 zile de la primirea returului.

Suma de bani aferenta produselor returnate se va restitui ulterior verificarii produselor dupa stabilirea de comun acord a modalitatii de restituire sau conform procedurilor legale.

       Pentru produsele care ajung deteriorate la client, acesta are obligatia de anunta in scris vanzatorul de acest lucru in termen de 24 ore de la primirea coletului, pe adresa de email office@erotica.ro , prezentand dovezi foto / video ale produsului in cauza: poze ale produsului, ambalajului si orice alta informatie o poate considera relevanta in acest sens. Sesizarile privind o deteriorare a produsului primit dupa termenul de 24 ore nu vor fi luate in considerareSC EXCLUSIVE PROMOTION S.R.L acorda o grija deosebita ambalarii produselor, insa din pacate nu putem controla modul cum sunt transportate coletele prin intermediul firmelor de curierat, de acceea va rugam sa verificati conformitatea produselor dupa ce ati intrat in posesia comenzii dvs, sau de fata cu reprezentantul firmei de curierat, daca ati optat pentru deschiderea coletului la livrare.

Potrivit noii Legi 249/2015, Art. 16, punctul 8, "se interzice conditionarea, sub orice forma, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumparat de pastrarea ambalajului.” Conform prevederii OUG 34/2014  „utilizatorul final este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru utilizatorul final în a-și exercita dreptul de retragere.”  Drept urmare, in cazul in care consumatorul returneaza produsul intr-o stare ce diminueaza valoarea acestuia, comerciantului i se permite sa scada o parte din suma returnata clientului.

     SC EXCLUSIVE PROMOTION S.R.L se obliga sa restituie clientului sumele incasate pentru produsele returnate, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului retur, pe baza formularului de retur sau a notificarii trimise pe email, completat de catre client. In formularul de retur se completeaza datele si contul bancar al titularului. Formularul de retur de pe site este doar un model. Conform legii, clientul poate să se retragă din contract printr-o declarație neechivocă, prin orice metodă dorește: email, poștă, verbal etc.

     Cheltuielile de expeditie vor fi suportate conform Ordonantei 34/2014 "Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor". Suma inapoiata clientului nu include costurile de transport sau de ramburs, ci doar valoarea de achizitie a produsului, incluzand si cheltuielile de transport initiale, daca este cazul.

     Toate produsele returnate, pentru care se returneaza suma integrala inapoi, trebuie să indeplineasca, de asemenea, conditiile mentionate mai sus. Ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea unui retur in cazul in cazul in care produsele returnate nu indeplinesc conditiile de retur prevazute mai sus.

      In cazul in care un produs achizitionat din magazinele Erotica sau de pe siteul www.erotica.ro s-a defectat in garantie trebuie sa ne instiintati telefonic la numarul 0723.369.888 sau pe email office@erotica.ro . Acest produs va trebui trimis sau adus de catre dvs. ulterior instiintarii telefonice la sediul nostru situat in Bd.Corneliu Coposu 3, bloc 101, scara 2, etaj 1, ap.17, Bucuresti sau sa-l trimiteti prin Fan Courier (fara ramburs). Programul nostru este L-V orele: 10:30-19:00. De asemenea nu uitati sa aduceti cu dvs.documentul de achizitie in original. (Bon Fiscal sau Factura)